Analisten prees nieuwe serverproducten en AMD LED -chipaandelen hoger

Nov 14,2022
Volgens Searching Alpha leidde de aandelenkoers van AMD aan het einde van deze week halfgeleider hoger omdat analisten de nieuwe serverchip van het bedrijf prees en erop wees dat het bedrijf onder leiding van Dr. Lisa SU onder druk bleef uitoefenen op Intel in waardevolle markten.

Matthew Bryson, een analist bij Wedbush Securities, gaf AMD een rating van het beter presteren van de markt en een richtprijs van $ 100. Hij wees erop dat het bedrijf de "pole -positie" tijdelijk had kunnen pakken met zijn nieuwste producten in lage configuratie, en nog steeds zou kunnen concurreren met Intel, maar vergeleken met Intel bood het "Major Upgrade" -producten.

In een rapport aan klanten schreef Bryson: "Integendeel, dit maakt Intel op dit moment feler met Ice Lake -platform, wat moeilijk is om zijn aandeel in de concurrentie met Milaan te behouden. Hoewel Sapphire Rapids competitiever zou moeten zijn dan ijs Lake, wij geloven dat als het komt, de kracht en prestaties ervan nog veel lager zullen zijn dan Genua. "

AMD steeg met meer dan 6,6% tot $ 73 in de middaghandel op vrijdag, het hoogste niveau in meer dan een maand.

Intrast is daarentegen ook gewonnen, met 2,4% tot $ 30,58. AMD's concurrent, Nvidia, steeg bijna 3% om te handelen op $ 162,52.


De fabrikant van halfgeleiderapparatuur ASML steeg bijna 2,5% tot US $ 574,54 nadat de belegger de vergadering had gehouden. CEO Peter Wennink zei dat zelfs als China werd uitgesloten, de vooruitzichten van het bedrijf in de komende jaren niet zouden veranderen.

Wennink vertelde beleggers dat hij verwachtte dat de geopolitieke situatie China niet "absoluut" zou maken van een groei, maar als dat zo is, zou de vraag ook naar andere plaatsen verschuiven.

Volgens Reuters werd Wenningke geciteerd: "Deze fabs zullen op andere plaatsen worden gebouwd. Er kunnen tijdelijke problemen zijn. Maar uiteindelijk moeten deze chips nog worden vervaardigd. Dus het zal geen grote impact hebben op de vooruitzichten van 2030 . "

De concurrenten van ASML stegen ook op vrijdag, met toegepaste materialen, Lam Research en KLA Corp. stijgen tussen 3% en 6%.

Aandelen van Texas Instruments, Micron Technologies, Broadcom en verschillende andere bedrijven stegen 2% of meer.

Na de aankondiging van de resultaten van het derde kwartaal, zei Mizuho, ​​een investeringsmaatschappij, dat het ondanks zijn zwakke PC -sector nog steeds kracht zou kunnen zien van het datacenter van AMD en de productlijn van de game.