Broadcom heeft formeel goedkeuring van de Europese Unie gezocht voor haar US $ 61 miljard overname van VMware

Nov 16,2022

Volgens Bloomberg heeft Chip Giant Broadcom een ​​aanvraag ingediend bij de Europese Unie voor de acquisitie van cloud computing -bedrijf VMware voor 61 miljard dollar, waardoor de antitrust -evaluatie wordt gestreefd en de nodige stap voor de grootste acquisitie in de geschiedenis van de halfgeleider te voltooien.

Het is gemeld dat Broadcom na enkele maanden van voorlopige discussies met EU -M&A -toezichthouders formeel goedkeuring van de autoriteiten op de 15e heeft gevraagd. Europese toezichthouders hebben een deadline van 20 december vastgesteld voor beoordeling of diepgaand onderzoek, wat het proces voor ongeveer 90 werkdagen kan vertragen.

We zijn ervan overtuigd dat deze transactie geen concurrentieproblemen zal opleveren en we kijken ernaar uit om samen te werken met de Europese Commissie in het hele proces dat Broadcom verwacht dat deze samenwerking zal worden voltooid in het fiscale jaar 2023.

Deze transactie is een van de grootste acquisities in de geschiedenis van de technologie -industrie, alleen op de tweede plaats van Microsoft's $ 75 miljard acquisitie van Activision Blizzard, een gamebedrijf. De acquisitie van VMware zal de softwareportfolio van Broadcom uitbreiden. Bovendien heeft Broadcom CA Technologies overgenomen, een fabrikant van enterprise software, in 2018 en de Enterprise Security Business van Symantec in 2019.

In mei van dit jaar kondigde Broadcom aan dat het 61 miljard dollar had geïnvesteerd om VMware te verwerven om in de software -industrie te stappen. Hock Tan, CEO van Broadcom, zei onlangs dat de acquisitiekast drie thema's omvat, namelijk Multi Cloud, Cloud Native Software Development and Prijzen. In de toekomst zal de deelname van VMware een set software- en hardware -oplossingen bieden om aan de behoeften van de enterprise cloud te voldoen.