Opnieuw code? De Verenigde Staten beschouwen het beperken van de export van geheugenchipproductieapparatuur boven 128 lagen tot China

Aug 02,2022

De Verenigde Staten overweegt om zendingen van Amerikaanse chip-making apparatuur te beperken tot Chinese geheugenchipmakers, aldus vier mensen die bekend zijn. Het is wel verstaan ​​dat Amerikaanse functionarissen de export naar China zullen verbieden van apparatuur die wordt gebruikt om NAND -geheugenchips met meer dan 128 lagen te maken.

Als het plan tot bloei komt, kan dit ook bedrijven schaden zoals de Zuid -Koreaanse geheugenchipgigant Samsung, aldus de bronnen. De verhuizing zal ook proberen Western Digital Corp. te beschermen, de enige Amerikaanse maker van Memory Chips, en Micron Technology Corp., die samen ongeveer een kwart van de NAND -chipmarkt vertegenwoordigen.

Alle bronnen zeiden echter dat de beraadslagingen van de Amerikaanse overheid hierover in een vroeg stadium waren en er waren geen voorgestelde voorschriften opgesteld.

Op de vraag om commentaar te geven op een mogelijke beweging, heeft een woordvoerder van de afdeling handel, die toezicht houdt op de exportcontroles, geen mogelijke beperkingen, maar merkte op dat "de Biden -administratie is gericht op het compromitteren van (China's) inspanningen om geavanceerde halfgeleiders te produceren om een ​​significante VS aan te pakken Nationale veiligheidsrisico. "

Het is onduidelijk welke impact deze potentiële beperkingen kunnen hebben op andere Chinese spelers.