Expert: Taiwan, China ChIP-voorschriften zijn gerelateerd aan de ontwikkeling van middellange en lange termijn van de lokale halfgeleiderindustrie

Nov 17,2022

Artikel 10-2 van Taiwan, de industriële innovatievoorschriften van China, heeft de beoordeling van lokale administratieve afdelingen aangenomen en zal de discussieverbinding op deze (17e) dag ingaan. Indien aangenomen, zal het meer bevorderlijk zijn voor de ontwikkeling van Taiwan, de halfgeleiderindustrie in China.

Volgens de Taiwan Media Economic Daily zei Liu Peizhen, directeur van de industrie- en economie -database van Taiwan, China Economic Research Institute, dat het essentieel is om meer stroomopwaartse onderdelen te integreren om de halfgeleiderindustrie in Taiwan te ontwikkelen, inclusief de semiconductor -industrie in Taiwan. Materialen en apparatuur, om te voorkomen dat ze worden gedomineerd door Europa, de Verenigde Staten of Japan over belangrijke productiefactoren in de toekomst, en Taiwan kan ook een zeer vrije en volledige supply chain vestigen.

Liu Peizhen benadrukte dat "elk erg belangrijk is" in de drie aspecten van belastingprikkels, talentbehoud en lokalisatie van materialen en apparatuur, die verband houden met de ontwikkeling van middellange en lange termijn van Taiwan, de Semiconductor-industrie in China. Onder hen kan de implementatie van de nieuwe belastingmaatregelen op de korte termijn resultaten behalen; De teelt van talenten moet zich richten op planning op middellange en lange termijn; De materialen en apparatuur zullen op de lange termijn effectief zijn en dit deel moet zo snel mogelijk worden gepromoot.

Het is gemeld dat artikel 10-2 van de voorschriften voor industriële innovatie in juni van dit jaar werd herzien door de economische afdeling van Taiwan, China. Het biedt voornamelijk stimulansen voor R & D en investeringsaftrek van apparatuur voor bedrijven die een sleutelpositie innemen in de internationale supply chain. Het herziene ontwerp zal gericht zijn op het jaarlijkse aftrekpercentage van 25% voor potentiële O & O -uitgaven van ondernemingen die voldoen aan de "sleutelpositie in de internationale supply chain", en 5% voor de aankoop van geavanceerde apparatuur, bovendien is er geen bovengrens Voor het bedrag van de uitgaven voor beleggingsaftrek en het totale bedrag van enkele beleggingsaftrek, hetzij voor R & D -investeringen of investeringen in apparatuur, mogen niet meer dan 30% van de winst inkomstenbelasting in het lopende jaar bedragen; Als beide artikelen tegelijkertijd worden aangevraagd, mag het totale aftrekbedrag niet bedragen dan 50% van de winst die inkomstenbelasting in het lopende jaar moet betalen.
Product RFQ