FCC verwerpt $ 886 miljoen aan breedbandsubsidies voor Musk's Starlink

Aug 11,2022
Elon Musk had eerder $ 886 miljoen aan Amerikaanse subsidies aangevraagd om breedbanddiensten aan plattelandsgebieden te bieden via zijn SpaceX -satellieten, maar Amerikaanse toezichthouders verwierpen het.


Overheidssubsidies voor Musk's Starlink Satellite Network zijn niet het beste gebruik van beperkte breedbandsubsidies, zei de FCC in een persconferentie op woensdag.

"De technologie van Starlink is veelbelovend, maar de vraag voor ons is of het publiekelijk zijn nog steeds zich ontwikkelende breedbandtechnologie moet subsidiëren," zei FCC-voorzitter Jessica Rosenworcel in een verklaring.

Rosenworcel zei dat de FCC "niet in staat is om bedrijven te subsidiëren die niet de beloofde bandbreedtetersnetwerksnelheden bieden, of dat het onwaarschijnlijk is dat ze aan de programma -eisen voldoen."

Landelijke internetproviders in de VS hebben eerder de FCC opgeroepen om financiering aan SpaceX te weigeren. Ze beweren dat de dienst niet is gereserveerd voor plattelandsgebieden.

Het deel van de subsidie ​​dat Musk eist, maakt deel uit van een fonds van $ 9,2 miljard landelijk digitaal kansen, waar veel Amerikanen zich bevinden in dunbevolkte gebieden waar internetdienst duur is. Het fonds zal overheidsfondsen gedurende 10 jaar distribueren om breedbandprogramma's in 49 staten uit te breiden.

SpaceX, die in 2020 voorlopige goedkeuring van de FCC ontving, is van plan 642.925 locaties te bedienen in 35 staten. Maar voorstanders van consumenten zeggen dat die locaties delen van de luchthaven van New York City en de luchthaven van Miami omvatten - locaties die niet aan het doel voldoen om landelijke bevolking te bedienen na de dekking van het breedbandnetwerk.