Ford: Het zal goedkopere lithium-ijzerfosfaatbatterijen kopen van CATL voor Noord-Amerikaanse modellen

Jul 23,2022

Volgens een officieel rapport van Ford China zal het goedkopere lithium-ijzeren batterijen van CATL importeren voor gebruik in de Noord-Amerikaanse elektrische pick-ups en SUV's. Ford bouwt een verdere alliantie met CATL op en heeft een reeks afzonderlijke overeenkomsten bereikt om de veiligheid van batterijen en batterijmaterialen voor de komende 10 jaar te waarborgen.

Vanaf volgend jaar zal de Mustang Mach-E op de Noord-Amerikaanse markt een lithium-ijzeren fosfaatbatterijversie toevoegen, en de F-150 Lightning Pure Electric Pick-up in de Noord-Amerikaanse markt zal ook worden uitgerust met een lithium ijzerfosfaatbatterijversie Vanaf 2024, allemaal geleverd door CATL.

Ford heeft besloten om lithium-ijzeren batterijen te gebruiken in zijn best verkochte Noord-Amerikaanse elektrische voertuig, een chemie die volgens Ford de materiaalkosten met 10-15 procent kan verlagen en kosteneffectief is in vergelijking met bereik. Tesla gebruikt volgens Reuters lithiumijzerfosfaat (LFP) batterijen in sommige van de goedkopere Model 3-sedans die in de VS worden verkocht. Electric Truck en Van Maker Rivian heeft ook gezegd dat het van plan is LFP -batterijen te gebruiken.

Ford zei dat het een overeenkomst had bereikt met CATL om te proberen batterijen van het Chinese bedrijf in Ford -voertuigen te gebruiken die in de VS, Europa en China werden verkocht. CATL zei in een verklaring dat "de twee bedrijven van plan zijn om hun respectieve sterke punten te benutten om gezamenlijk nieuwe zakelijke kansen op een wereldwijde schaal te verkennen" waarbij lithium-ijzer en andere batterijtechnologieën betrokken zijn.
Product RFQ