Algemene administratie van de douane: de geïntegreerde circuitimport van mijn land in de eerste helft van 2022 overschreed 1,35 biljoen yuan

Jul 26,2022

Onlangs heeft de algemene administratie van de douane de nieuwste statistieken vrijgegeven. In de eerste helft van 2022 (januari tot juni, hetzelfde hieronder), importeerde mijn land in totaal 279,7 miljard geïntegreerde circuits, een daling van de jaar op jaar van 10,4%; De totale importwaarde was 1,3511 biljoen yuan, een toename van een jaar op jaar. 5,5%. Bovendien bedroeg in de eerste helft van 2022 de export van mijn land geïntegreerde circuit 141 miljard stukken, een daling van de jaar op jaar van 6,8%; De totale exportwaarde was 499,3 miljard yuan, een stijging van 16,4%op jaarbasis.


Bron: de officiële website van de algemene administratie van de douane, "de waardetabel met geïmporteerde hoofdproducten in juni 2022"

Volgens gegevens die zijn vrijgegeven door de algemene administratie van de douane, was in de eerste helft van dit jaar de totale waarde van de import en export van goederen van goederen van mijn land 19,8 biljoen yuan, een stijging van 9,4%op jaarbasis. Onder hen was de totale exportwaarde 11,14 biljoen yuan, een toename van 13,2%; De totale waarde van de invoer was 8,66 biljoen yuan, een toename van 4,8%. Dit betekent dat in de totale invoerwaarde van mijn land in de eerste helft van het jaar, geïntegreerde circuits goed waren voor ongeveer 15,6%. Volgens de statistieken van de algemene administratie van de douane, in de eerste helft van dit jaar, was de binnenlandse importwaarde van ruwe olie 1.1633 biljoen yuan. Het is duidelijk dat de importwaarde van geïntegreerde circuits dit bedrag heeft overtroffen en de grootste geïmporteerde grondstof in mijn land is geworden.

Volgens de gegevens over de werking van industrieën boven de aangegeven grootte in juni 2022 uitgegeven door het National Bureau of Statistics enkele dagen geleden, in de eerste zes maanden van dit jaar, bedroeg de geïntegreerde circuitproductie van mijn land 166,1 miljard stukken, een daling van 6,3% jaar met 6,3% -Als jaar. Dit is ook de eerste keer sinds 2009 dat mijn land een negatieve groei heeft doorgemaakt in de output van geïntegreerde circuits.

Hoewel de binnenlandse IC -productie enigszins daalde, nam de export met 16,4%toe. Tegelijkertijd, volgens het aantal en het totale bedrag van geïmporteerde geïntegreerde circuits, kan worden berekend dat de gemiddelde eenheidsprijs van geïmporteerde geïntegreerde circuits in mijn land 4,83 yuan per eenheid is, terwijl de gemiddelde eenheidsprijs van geëxporteerde geïntegreerde circuits 3,54 is yuan per eenheid. Of het nu gaat om de hoeveelheid en het bedrag van de geïmporteerde geïmporteerde circuits van mijn land in de eerste helft van dit jaar, of de hoeveelheid en het bedrag van de geëxporteerde geïntegreerde circuits, de kenmerken van "kwantiteitsdaling en prijsstijging" zullen worden gevonden.

Met de voortdurende ontwikkeling van de hele samenleving naar digitalisering en intelligentie wordt de vraag naar halfgeleiders continu vrijgegeven. Het is tegen deze achtergrond dat geïntegreerde circuits zijn geprezen als het 'voedsel' van de moderne industrie, de kern van de informatietechnologie -industrie en een strategische, fundamentele en toonaangevende industrie die economische en sociale ontwikkeling ondersteunt en de nationale veiligheid waarborgen. Nationale strategische toonaangevende industrie. Omdat de geïntegreerde circuitindustrie van mijn land nog steeds doorbraken maakt in technologische innovatie en marketing, zal de industriële ketencapaciteit worden versterkt en zal het concurrentievermogen van de markt ook aanzienlijk worden verbeterd.
Product RFQ