Google werkt samen met SkyWater om open source ontwerpstroom te ontwikkelen voor 90 nm knooppunt

Aug 01,2022

De Amerikaanse wafelsfoundrebedrijf Skywater heeft onlangs aangekondigd dat het $ 15 miljoen aan financiering van het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft ontvangen om een ​​open-source ontwerpproces te ontwikkelen voor zijn 90-nanometer procesplatform. SkyWater zal samenwerken met Google om dit project te bevorderen.

SkyWater President en CEO Thomas Sonderman zei dat de Amerikaanse militaire financiering en samenwerking met Google de weg zullen effenen voor zijn 90 Nm Process Platform om contact te maken met de open source community en commerciële volumetoepassingen mogelijk maakt.

Volgens openbare informatie is SkyWater's SKY90-FD-procesoplossing afkomstig van de transformatie van wetenschappelijk onderzoeksresultaten van het Lincoln Laboratory van het Massachusetts Institute of Technology. Het bedrijf heeft in 2020 met Google samengewerkt en heeft aangekondigd om zijn 130-nanometer procesplatform te openen. Via dit proces genaamd Open MPW-shuttle voor het project, kunnen ontwikkelaars de open source PDK gebruiken om chipontwerpen in te dienen, en Google draagt ​​de kosten van tape-out, zoals maskerproductie.