Insiders uit de industrie: Wafelproductiecapaciteit kan in 2023-2024 overtollig zijn

Jun 15,2022
MIC schat dat het aanbod en de aanbod van chip in 2023 zullen stabiliseren en de productiecapaciteit van de wafer kan worden overbod van 2023 tot 2024.


Volgens de Taiwan Media "Central News Agency" is Lin Boqi, de MIC -industrieadviseur en directeur van de Information Policy Association, dat de belangrijkste wafersfoundaties in Taiwan, China vorig jaar hebben geïnvesteerd in capaciteitsuitbreiding, maar er wordt verwacht dat tegen 2023 Tot 2024 zal een grote hoeveelheid wafelproductiecapaciteit ontstaan. Verwacht wordt dat het het aanbod en de aanbod van halfgeleiders stabiliseert, maar onder de huidige afname van de terminale vraag is er ook de zorg van overaanbod en het tempo van de daaropvolgende constructie van productiecapaciteit moet zorgvuldig worden gepland.

Wat betreft de uitgifte van de gieterijprijzen, wees Lin Boqi erop dat de gieterijprijzen in Taiwan, China hoog bleven en Fabs de productielijnen bleven uitbreiden en de prijzen verhoogden. Het nemen van TSMC als een voorbeeld, de groeisnelheid van geavanceerde processen onder de 16 nanometer in de eerste helft van het jaar was 8%. %tot 10%, en het volwassen proces boven 28 nm zal met 25%toenemen.
Product RFQ