Koreaanse media: de wafelsector is koud en de zichtbaarheid van sommige fabrieksorders is minder dan 6 maanden

Nov 11,2022
Op 10 november rapporteerden Zuid -Koreaanse media ETNews dat de wereldwijde vraag naar Wafer Foundry is begonnen te dalen, en het capaciteitsgebruik van sommige fabrieken heeft niet 100%bereikt, wat volledig in strijd is met wat de industrie begin dit jaar had verwacht .

Naarmate de prijs van grondstoffen voor Wafer Foundry blijft stijgen, geloven Koreaanse media dat de gieterijmarkt onvermijdelijk een daling van de winst zal maken.

Het rapport wijst erop dat het aantal gieterijorders van chipontwerpbedrijven aanzienlijk afneemt, en dat de volgzaamheid van de orde van sommige wafer -gieterijen zelfs is teruggebracht tot minder dan zes maanden. Senior executives van de 8-inch Wafer Foundry-industrie zeiden: "Het is onvermijdelijk dat de vraag volgend jaar zal dalen. De capaciteitsgebruik van sommige procesknooppunten is niet 100%en nieuwe bestellingen zullen aanzienlijk afnemen."


Koreaanse media geloven dat grote downstream -industrieën zoals smartphones en pc's zijn getroffen door de wereldwijde economische neergang. Het vraagperspectief voor OEM van halfgeleiderproducten zoals Power Management Chips (PMIC), Display Display Driver Chips (DDI), Radio Frequency (RF) Chips is verslechterd. Het bottleneck -effect van de vraag van de auto -halfgeleider wordt ook opgelost, zoals Micro Controller Unit (MCU).

China wordt beschouwd als de grootste markt in de halfgeleiderindustrie. De Koreaanse media zeiden dat de verkoopvertraging in deze markt de export van binnenlandse chipontwerpbedrijven belemmerde. De CEO van een Koreaans bedrijf dat automatische chips aan China levert, zei: "We moeten de productie van halfgeleiderproducten aanpassen omdat het verkoopvolume in China aanzienlijk is gedaald. Als we geen andere markt kunnen vinden, zullen we geen keus hebben dan nieuwe te verminderen Bestellingen op de OEM -markt. "

Bovendien zeiden Koreaanse media ook dat de afname van de vraag naar de Wafer Foundry -industrie niet zal worden weerspiegeld in de gegevens van het financiële rapport van dit jaar, omdat ze voldoende originele lange contractbestellingen hebben. Aangezien de kosten van grondstoffen die nodig zijn voor het chipproductieproces echter stijgen terwijl de vraag afneemt, is de prestatiedaling van volgend jaar onvermijdelijk. Een insider zei: "De aankoopprijs van siliciumchips, verschillende materialen, industriële gassen en andere grondstoffen is elk kwartaal met ongeveer 10% gestegen."