Melexis 'Marc Biron: China is nog steeds een van de belangrijke markten van het bedrijf

Nov 28,2022

Volgens EEWS is Melexis, een Belgische fabless chipfabrikant, de kern van chiptekort en vertoont geen tekenen van stoppen.

"Vanuit het perspectief van het onderwijs is halfgeleider het nieuwe goud," vertelde Marc Biron, CEO, aan EEWS Europa. "Uw auto, uw personal computer, uw mobiele telefoon, uw PS5, vanwege halfgeleiders zijn dit geweldige apparaten. Nu, vanwege het chiptekort en de chiprekening, zijn halfgeleiders meer bezorgd, dus het is erg belangrijk om het ecosysteem opnieuw op te bouwen Europa, dat momenteel erg zwak is. "

De overgrote meerderheid van de activiteiten van het bedrijf bevindt zich in het automobiel. Het Hall-effect en de tijd van vluchtsensoren worden vervaardigd door de Europese OEM-fabriek X-FAB. Het tekort heeft geleid tot belangrijke veranderingen in het bedrijfsleven.

"We zijn betrokken geweest bij het tekort aan halfgeleiders en het mismatch van vraag en aanbod. We hebben met leveranciers en klanten besproken om de vraag en levering zoveel mogelijk te evenaren en op de beste manier te distribueren," zei Biron. Hij volgde de huidige voorzitter Fran ç Oise Chombar op in augustus 2021.

De omzet van het bedrijf in het laatste kwartaal bedroeg EUR 219 miljoen (USD 219 miljoen), een stijging van 5% op de maand en 35% op jaarbasis. Het verwacht de omzet van ongeveer 220 miljoen euro in het vierde kwartaal, een stijging van ongeveer 29% voor het hele jaar.

Chiptekort

"Dit is erg interessant, omdat we contact hebben opgenomen met fabrikanten van originele apparatuur die we nog nooit eerder hebben ontmoet, en ik denk dat we dit als basis zullen nemen, maar de meeste klanten erkennen dat Melexis heeft geprobeerd het probleem op te lossen, en we hebben een zeer open Communicatie met iedereen, "zei Byron.

"Tegenwoordig is het aandeel van de auto -industrie 90/10, en nu is het 80/20, maar het is moeilijk om niet -auto -zaken te vergroten omdat we wafels moeten toewijzen aan automobiusklanten," zei hij. "Dus we hebben het niet over bedrijfscreatie, maar over het tekort van het management. Maar ik geloof echt dat we de komende maanden de vraagcreatie zullen hervatten.

"Al onze innovatieve toepassingen worden nog steeds toegewezen, en het aanbod en de aanbod komen niet overeen - we denken dat deze mismatch van deze producten niet zal eindigen," zei hij.

"In het derde kwartaal was de uitstekende productlijn de huidige sensor en bestuurder, die gestaag werd aangedreven door de grote vraag naar toepassingen voor elektrische voertuigen. Bovendien blijven onze milieuverlichtingsproducten floreren in toepassingen op het gebied van auto -comfort."

"We moeten de testmogelijkheid van Melexis verbeteren met nieuwe apparatuur, en de levertijd van deze apparatuur is vrij lang." Hij zei.

China

Hij zei dat China, zoals Zuid -Korea en Azië, een belangrijke markt is voor het bedrijf, maar het wordt niet beïnvloed door supply chain of handelskwesties.

"Vanuit het perspectief van de pure supply chain wordt melexis bijna niet beïnvloed, omdat we geen Chinese leveranciers gebruiken, het grootste deel van de vergadering is niet in China en al onze testen en detectie zijn niet in China, dus we worden niet getroffen," hij zei.

"We hebben een team voor bedrijfscreatie in China, en we hebben de werkmethoden aangepast met betrekking tot Covid," zei hij. "We hebben het goed gedaan. We kunnen nog steeds veel nieuwe kansen maken en enkele ontwerpoverwinningen voltooien. Het belangrijkste is dat China in de leidende positie in elektrificatie is. Er zijn steeds meer elektronische producten in auto's, dus dit bedrijf is erg belangrijk."