Qualcomm CEO: De Semiconductor-industrie is onderworpen aan meerdere uitdagingen op de korte termijn, en de langetermijnperspectieven zijn onbeperkt

Aug 17,2022

Qualcomm CEO Ammon zei een paar dagen geleden in een exclusief interview met Bloomberg Business Week dat de halfgeleiderindustrie inderdaad op korte termijn voor meerdere uitdagingen staat, maar op de lange termijn zijn de vooruitzichten van de halfgeleiderindustrie nog steeds rooskleurig.

Anmon zei dat de industrie op korte termijn momenteel wordt geconfronteerd met meerdere economische uitdagingen, zoals inflatie, stijgende energiekosten en epidemische insluitingsmaatregelen. Deze uitdagingen kunnen van invloed zijn op de balans tussen vraag en aanbod, maar de vooruitzichten voor de industrie als geheel zullen hierdoor niet veranderen. Veel industrieën zullen digitale transformatie ondergaan, halfgeleiders zijn onmisbaar, de mobiele telefoonindustrie is hetzelfde en de auto, computing, industrieel, enz. Zijn ook hetzelfde. Anmon voorspelt dat de terminal in de toekomst meer functies en intelligendere interconnectie zal realiseren door cloud computing, en deze technologieën zullen de groei van de halfgeleiderindustrie in de komende tien jaar blijven bevorderen.

Wat betreft het gerucht dat Apple's zelf ontwikkelde 5G-modemchip mislukte, zei Anmon dat Qualcomm een ​​goede samenwerkingsrelatie met Apple heeft en producten blijft leveren aan Apple. Maar hij zei ook dat Qualcomm veronderstellingen en bedrijfsplannen heeft gemaakt die de twee niet langer zullen samenwerken nadat de zelf ontwikkelde chips van Apple succesvol zijn.
Product RFQ