SAI Microelectronics: De acquisitie van de productielijn voor autokip is verboden door het Duitse federale ministerie van Economische Zaken en klimaatactie

Nov 10,2022

Sai Microelectronics heeft een aankondiging vrijgegeven dat op de avond van 9 november 2022 het bedrijf en haar binnenlandse en buitenlandse dochterondernemingen het officiële beslissingsdocument ontvingen van het Duitse federale ministerie van Economische Zaken en klimaatactie, die Zweden Silex verbiedt om Duitsland FAB5 te verwerven. Vanwege het verbod kan deze acquisitietransactie, die tot een einde had moeten zijn, niet voortgezet en voltooid. De bij de transactie betrokken partijen zullen de beslissingsdocumenten van het Duitse federale ministerie van Economische Zaken en klimaatactie in detail analyseren en beslissen over verdere acties die vervolgens moeten worden ondernomen.

Sai Microelectronics wees erop dat het bedrijf diep betreurde de uiteindelijke officiële beslissing van het Duitse federale ministerie van Economische Zaken en klimaatactie. Het bedrijf zal optimistisch blijven over en het belang hechten aan de auto -chip -industrie en een aanverwante zakelijke lay -out.

Het is gemeld dat op 14 december 2021 Sai Microelectronics officieel heeft aangekondigd dat de volledige dochteronderneming Silex Microsystems AB van Zweden en Elmos Semiconductor SE van Duitsland de aandelenovereenkomst ondertekende. Zweden Silex is van plan om de activa te kopen met betrekking tot de productielijn van de Automobile -chip van Elmos voor 84,5 miljoen euro (inclusief 7 miljoen euro aan het lopende werk).

In januari 2022 diende Zweden Silex de aanvraag voor BDI (buitenlandse directe investeringen) van deze acquisitietransactie in bij het Duitse federale ministerie van Economische Zaken en klimaatactie. Sindsdien hebben Silex van Zweden en Elmos van Duitsland nauw contact gehouden met het federale ministerie voor economische zaken en klimaatactie van Duitsland. Dit intense beoordelingsproces duurde ongeveer 10 maanden.