De omzet van Semiconductor kan volgend jaar met 4,1% dalen, en de regio Azië Pacific is de slechtst presterende regio

Nov 30,2022

Volgens de voorspelling van de World Semiconductor Trade Statistics Organisation (WSTS) kan de wereldwijde halfgeleiderinkomsten dalen tot 556,5 miljard dollar in 2023, 4,1% minder dan dit jaar; De verkoop van geheugenchips kan met 17%dalen, wat de productcategorie zal zijn met de grootste daling. De regio Asia Pacific zal dit jaar en de volgende de slechtst presterende regio zijn.

WSTS heeft deze (30) dag het nieuwste halfgeleidervoorspellingsrapport uitgebracht. Verwacht wordt dat de wereldwijde halfgeleiderinkomsten dit jaar naar verwachting zullen stijgen tot 580,1 miljard US dollar, een stijging van 4,4% ten opzichte van vorig jaar, lager dan de 13,9% geschat in augustus.

WSTS zei dat vanwege de stijgende inflatie en een zwakke vraag op de terminalmarkt, met name de verbruiksuitgaven, het agentschap speciaal de voorspelling van de Semiconductor Revenue voor dit jaar heeft verlaagd. De omzet van geheugenchips kan worden gedeeld door producten en kunnen met 12,6%dalen en het slechtst presterende veld worden. De omzet van gescheiden componenten, sensoren en analoog IC zal naar verwachting nog steeds met meer dan 10% toenemen, met groeipercentages van respectievelijk 12,4%, 16,3% en 20,8%.

Wereldwijd schat WSTS dat de Amerikaanse marktinkomsten naar verwachting met 17%zullen groeien, wat de regio is met het grootste groeipercentage; Europese en Japanse marktinkomsten zullen respectievelijk met 12,6% en 10% groeien; De Azië -Pacific -markt is de slechtst presterende markt, met de omzet die waarschijnlijk met 2%daalt.

Ik kijk uit naar 2023, WSTS verwacht dat de wereldwijde halfgeleiderinkomsten kunnen dalen tot 556,5 miljard US dollar, die met 4,1% zal dalen, lager dan de oorspronkelijke schatting van 4,6% toename. De inkomsten van geheugenchips kunnen met nog eens 17%dalen, wat nog steeds het slechtst presterende product zal zijn. De omzet van gescheiden componenten zal naar verwachting met 2,8%stijgen, de omzet van opto -elektronica en sensoren zal synchroon met 3,7%stijgen en de omzet van analoog IC zal met 1,6%stijgen.

De regio Asia Pacific zal nog steeds de slechtst presterende regio zijn en de marktinkomsten dalen met 7,5% in 2023; De Amerikaanse marktinkomsten zullen naar verwachting met 0,8%stijgen; De omzet in Europa en Japan zal beide met 0,4%stijgen.

IC Insights, een marktonderzoeksorganisatie, is van mening dat de wereldwijde verkoop van halfgeleiders naar verwachting in 2022 met 3% zal groeien en een nieuw verkooprecord van 636 miljard dollar zal vestigen. Vanwege de zwakke vraag, hoge inventaris en andere factoren wordt echter verwacht dat de totale verkoop van halfgeleiders in 2023 met 5% zal dalen.