TSMC Kaohsiung -fabriek is officieel gestart met de bouw en zal in 2024 massa worden geproduceerd

Nov 21,2022

Volgens de Economic Daily zei TSMC onlangs dat de kaohsiung -fabriek na de landvoorbereiding nu officieel in aanbouw is en in 2024 in de massa zal worden geproduceerd zoals gepland.

In het vierde kwartaal werd het capaciteitsgebruikspercentage van het 7nm -proces van TSMC losgemaakt. De constructie van de 7nm -fabriek in Kaohsiung werd tijdelijk vertraagd en de 28 nm -fabriek stond nog op schema. De trend van de Kaohsiung -fabriek van TSMC heeft veel aandacht getrokken uit alle lagen van het leven. Eerder zei Wei Zhejia, president van TSMC, dat Kaohsiung oorspronkelijk twee fabrieken had gepland, en het 7NM -aspect zou enigszins worden aangepast. Slechts een tijdelijke vertraging zou het proces niet veranderen en het 28nm -aspect zou worden uitgevoerd zoals gepland.

Het nieuws zei dat het TSMC 28 Nanometer Plant Project op vrijdag was toegekend en de bouw werd uitgevoerd door de Mutual Construction Company.

Het is gemeld dat TSMC 7nm en 6 nm van dezelfde familie oorspronkelijk het belangrijkste productieproces waren en de omzet in het tweede kwartaal goed voor 30% was. In de tweede helft van dit jaar werden klanten echter geconfronteerd met inventarisaanpassing en dringende bestelvernieting, wat resulteerde in een sterke daling van het capaciteitsgebruik. TSMC was de eerste die zijn geavanceerde productieproces losmaakte. Daarom heeft TSMC synchroon de capaciteitsplanning van de Kaohsiung -fabriek aangepast, wat prioriteit gaf aan het 28nm -proces.