De Verenigde Staten kunnen in de nabije toekomst een buitenlandse hightech investeringscontrole-bestelling aankondigen, op zijn minst gericht op halfgeleiders en kunstmatige intelligentie

Sep 15,2022

14 september, lokale tijd, volgens Reuters, zei een ambtenaar van het Witte Huis woensdag dat Amerikaanse investeringen in buitenlandse chipbedrijven een potentiële zorg zijn voor de Biden -administratie, maar het Witte Huis heeft nog geen definitieve beslissing genomen over een potentieel mechanisme voor regulering Amerikaanse investeringen in China. .

Peter Harrell, een functionaris van de Nationale Veiligheidsraad, zei dat de Amerikaanse regering zich heeft verbonden om de Amerikaanse chipproductie te stimuleren met $ 52 miljard aan subsidies via een recent rechtsbeleid en exportcontrolebeleid. Dit beleid is gericht op het beperken van de export van gespecialiseerde chips en gerelateerde productietools tot China.

"Het is belangrijk om te overwegen of en hoe Amerikaanse investeringen in bepaalde gerichte categorieën van buitenlandse rivaliserende halfgeleiderbedrijven de effectiviteit van andere beleidsinstrumenten ondermijnen", zei hij tijdens een evenement voor de vrijlating van het rapport van de buitenlandse beleggingsmaatregelen.

Met name benadrukte Harrell ook dat maatregelen die gericht zijn op Amerikaanse buitenlandse investeringen moeten worden aangepast om de kwetsbaarheden in bestaande Amerikaanse instellingen en specifieke nationale veiligheidsrisico's aan te pakken.

Hij merkte op dat de BIDEN -administratie heeft bereikt met bondgenoten die vergelijkbare maatregelen implementeren, maar nog niet heeft besloten op welke klasse beleggers de nieuwe maatregelen zullen richten.

Het Witte Huis werkt ook aan een uitvoerend bevel waarmee de Amerikaanse overheid bepaalde Amerikaanse investeringen in hightech in het buitenland, met name in China, zou kunnen herzien en blokkeren, volgens bronnen die bekend zijn met de kwestie. Omdat het de nationale veiligheid van de Verenigde Staten in gevaar zou kunnen brengen.

Het rapport zei dat de bestelling al in het vierde kwartaal van dit jaar kon worden aangekondigd. De volgorde neemt nieuw belang aan nadat vergelijkbare maatregelen werden verwijderd uit wetgeving om de chip -industrie eerder dit jaar te subsidiëren.

Bovendien zei de Amerikaanse Kamer van Koophandel: "Wij zijn ervan overtuigd dat president Biden dit najaar een duidelijkere en meer gerichte (buitenlandse investeringsbevel) zal uitgeven."

De groep voegde eraan toe dat het verwacht dat zowel de Amerikaanse ministerie van Treasury als de Commerce Department een rol zal spelen bij de uitvoering van het plan. Het plan zal, althans in eerste instantie, richten op investeringen in halfgeleiders, kunstmatige intelligentie en kwantum computing.
Product RFQ