Het hoofd van Intel Wafer Foundry Service heeft ontslag genomen!

Nov 22,2022

Volgens het register heeft Randhir Thakur, hoofd van Intel OEM -service, ontslag genomen. Analisten zeiden dat het bedrijf de komende jaren 'uiterst moeilijk' zou zijn.

Intel zei in een e -mail dat Takur "heeft besloten af ​​te treden en kansen te zoeken buiten het bedrijf". Maar "hij blijft in functie tot het eerste kwartaal van 2023 om een ​​soepele overgang naar de nieuwe leider te garanderen."

Volgens het nieuws bevestigde William Moss, een woordvoerder van Intel, het nieuws.

"We danken Takur voor de grote vooruitgang die hij heeft geboekt voor IFS (Wafer Foundry Service) en voor het leggen van de basis voor Intel om een ​​gieterij van wereldklasse te worden." Zei Moss in een verklaring.

Matthew Ramsay, halfgeleideranalist bij Cowen, zei dat hij een evenwichtig beeld had van de voorraad van Intel. Intel zou in de nabije toekomst moeilijk zijn, en of het transformatieplan succesvol zou kunnen zijn, is niet bepaald. Volgens hem kan het jaar 2023-2024 na een zware 2022 bijzonder moeilijk zijn voor Intel.

Intel OEM -service maakt deel uit van de IDM 2.0 -strategie van Kissinger. Het plan is om de productie tegen 2025 te verdubbelen en TSMC en Samsung te overtreffen op het gebied van geavanceerde chipproductie. Volgens gegevens genereerde Intel OEM -services in het derde kwartaal slechts $ 171 miljoen, goed voor 1,1% van de omzet van $ 15,3 miljard van het bedrijf in dezelfde periode.