De leiders van Zuid -Korea en Nederland komen samen om de samenwerking in de halfgeleiderindustrie te versterken

Nov 18,2022

Volgens Bloomberg hebben de Zuid -Koreaanse president Yin Xiyue en de Nederlandse premier Mark Rutte elkaar ontmoet en besproken hoe ze de relaties tussen economische veiligheid kunnen versterken. De twee partijen zochten samenwerking in de chip -industrie.

In een gezamenlijke verklaring na de top in Seoul op donderdag, zeiden de twee leiders dat de twee partijen het belang benadrukten van het verder versterken van de bestaande samenwerking tussen de halfgeleiderindustrie van de twee landen, en hebben ze steun uitgesproken voor het handhaven van de flexibiliteit van het aanbod van de industrie ketting.

De verklaring vermeldde China of de Verenigde Staten niet, noch vermeldde het details over samenwerking tussen chipfabrikanten van de twee landen om te proberen de halfgeleiderregulering van de Biden -regering aan te pakken.

Eerder zal volgens Nikkei News, ASML, een Nederlandse fotolithografische gigant, een technologiebasis in Zuid -Korea opzetten om het "revisie" -proces van prestaties van de productieapparatuur te verbeteren en technische ondersteuning te bieden aan klantenondernemingen. De basis zal worden gevestigd in Huacheng, ongeveer 40 kilometer ten zuiden van Seoul, met een totale investering van 240 miljard gewonnen (181 miljoen Amerikaanse dollar) en een oppervlakte van 16.000 vierkante meter.