Vingroup Official kondigde de bouw van Vietnam's eerste lithium -ijzerfosfaatbatterijfabriek aan, met de partner van Gotion High Tech

Nov 19,2022

Securities Times E Company meldde dat op 18 november Vingroup, de grootste particuliere enterprise -groep in Vietnam, een verklaring heeft uitgegeven waarin werd aangekondigd dat de productie- en ontwikkelingsbedrijf Vines Energy Solutions en Gotion High Tech in hun joint venture -fabriek in Yong in Yong hadden gebroken in Yong. 'Een economische zone, de provincie Ha Tinh, Vietnam, om lithiumijzerfosfaatbatterijen te produceren, voornamelijk voor batterijen van elektrische voertuigen en energieopslagsystemen (ESS).

Het is wel verstaan ​​dat het project een totale investering heeft van bijna 6,33 biljoen Vietnamese Dong (ongeveer 275 miljoen Amerikaanse dollar), een oppervlakte van 14 hectare omvat en een jaarlijkse capaciteit van 5GWH heeft. Verwacht wordt dat grootschalige productie zal beginnen in het derde kwartaal van 2024, en het zal de eerste lithiumijzerfosfaatbatterijfabriek in Vietnam worden.

Eerder zei Gotion High Tech op het interactieplatform van beleggers dat het bedrijf de technologie van lithiumijzerfosfaatbatterij diep heeft gecultiveerd en zeer werd erkend door klanten en de markt met zijn hoogwaardige en veilige producten. Sinds dit jaar heeft het bedrijf strategische partnerschappen opgezet met enkele toonaangevende fotovoltaïsche en energieopslagbedrijven in binnen- en buitenland, en de verzending en marktruimte van het bedrijf op het gebied van energieopslag zijn veelbelovend.

Volgens de openbare informatie heeft Gotion High Tech vanaf de eerste helft van dit jaar 26 klanten van de personenauto's, 14 klanten van personenauto's en 27 speciale voertuigengebruikers verzameld, waaronder klanten van personenauto's Chery Automobile, SAIC GM Wuling, JAC, JAC Automobile, Chang'an Automobile, Great Wall Automobile, Zero Running Automobile, enz.; In de toekomst zal Gotion High Tech ook de samenwerking met Tata India, Volkswagen Duitsland, Vinfast Vietnam en R Company van de Verenigde Staten vergroten om de internationale marktuitbreiding te versnellen. Volgens het plan zal Gotion High Tech in 2025 een lithiumbatterijcapaciteit vormen van 300 GWH, inclusief 100 GWH in het buitenland.