Volgens rapporten is Apple van plan om jaarlijks $ 1 miljard te investeren om generatieve AI te integreren in zijn productlijn

Oct 23,2023

Op 23 oktober werd gemeld dat Apple van plan is om jaarlijks $ 1 miljard te investeren om generatieve kunstmatige intelligentie (AI) te integreren in zijn productlijn.

Met de opkomst van Chatgpt, een AI -chatrobot onder Openai, en Bard, een AI -chatrobot onder Google, streven bijna alle technologiebedrijven ernaar een aandeel te krijgen op het gebied van kunstmatige intelligentie.

In vergelijking met andere bedrijven zoals Openai, Microsoft en Google lijkt het tempo van Apple in kunstmatige intelligentie echter langzamer te zijn.Wanneer zijn concurrenten aanzienlijke vooruitgang boeken in kunstmatige intelligentietechnologie, staat het bedrijf in feite aan de zijlijn.

Maar onder leiding van Apple CEO Tim Cook heeft Apple het belang van generatieve kunstmatige intelligentie erkend.Eerder onthulde Cook dat het bedrijf al vele jaren generatieve AI -technologie en andere modellen had onderzocht.

De snelle vooruitgang van kunstmatige intelligentie betrapte echter Apple uit de wacht.Sinds het einde van vorig jaar heeft het bedrijf het concurrentievermogen gehakt op het snel ontwikkelende gebied van generatieve kunstmatige intelligentie.

In juli van dit jaar verklaarde een analist die Apple al lang had gevolgd, om een voordeel te behalen in concurrentie met concurrenten zoals Openai en Google, Apple heeft een eigen framework gecreëerd genaamd Ajax, dat zal worden gebruikt om een groot taalmodel te creëren (LLM) vergelijkbaar met Chatgpt en Microsoft Bing.

Er wordt gezegd dat Apple een chatrobot heeft ontwikkeld die vergelijkbaar is met Chatgpt met behulp van Ajax, en de ingenieurs van het bedrijf noemen het de "Apple GPT".Deze chat robot kan tekst samenvatten en vragen van gebruikers beantwoorden, en Apple -medewerkers hebben deze via internet te openen.Er zijn echter geen aanwijzingen dat het bedrijf plannen heeft om dit product aan het publiek te lanceren.

Volgens rapporten heeft Apple veel machine learning -functies opgebouwd voor zijn services met behulp van AJAX, die zijn geïmplementeerd in Apple Maps, Siri en bepaalde zoekhulpmiddelen.

In september van dit jaar werd gemeld dat Apple van plan is om het grote taalmodel in Siri te integreren, waardoor gebruikers de spraakassistent kunnen gebruiken om complexe taken uit te voeren, zoals het laten maken van Siri een reeks foto's, ze converteren in geanimeerde afbeeldingen, enStuur ze zelfs naar contacten.Deze functie zal naar verwachting worden onthuld in iOS 18.

Vorige week verklaarde Jeff Pu, een analist bij Haitong International Securities, dat Apple van plan is om generatieve kunstmatige intelligentietechnologie toe te passen op iPhones en iPads al in het einde van 2024.

Volgens het rapport, indien uitgevoerd zoals gepland, kan Apple generatieve AI -functies lanceren vanaf iOS 18 en iPad OS 18, maar hoe het deze technologie gebruikt valt nog te bezien.

Bovendien wordt gemeld dat Apple ook de integratie van generatieve kunstmatige intelligentie onderzoekt in ontwikkelingstools zoals XCODE, die ontwikkelaars kunnen helpen om applicaties voor het Apple -platform sneller te ontwikkelen.Bovendien overweegt het bedrijf ook nieuwe kunstmatige intelligentie -functies te bieden voor Apple Music en zijn productiviteitstoepassingen.
Product RFQ