Rebellions zullen begin volgend jaar AI Chip Atom produceren met behulp van Samsung 5nm -technologie

Nov 17,2023

Rebellions is een Koreaans AI Fabless Startup Company dat zich voorbereidt om het 5nm Ultraviolet (EUV) -proces van Samsung te gebruiken om kunstmatige intelligentie (AI) -chips te produceren, specifiek voor datacenters.

Bronnen hebben aangetoond dat Rebellions onlangs een contract met Semifive, een van Samsung's Design Solution Partners (DSP), heeft voltooid om Samsung's 5nm AI Chip Atom te gebruiken voor massaproductie, die begin 2024 zal beginnen.

Atom staat bekend om de prestaties van de toonaangevende grafische verwerkingseenheid (GPU), die maximaal 3,4 keer efficiënter is dan equivalente neurale netwerkprocessors (NPU's).Van bijzonder belang is de prestaties van Atom in de Global Benchmark Semiconductor Chip Performance Competition, die 1,4 tot 3 keer hoger is dan concurrenten zoals Nvidia en Qualcomm, die grote interesse trekt.

Eerder dit jaar produceerden rebellies Atom -prototypes via Samsung's MPW (Multi Project Wafer Service), die verschillende soorten halfgeleiders op een enkele wafer kunnen produceren.Deze prototypes werden verstrekt aan KT Cloud en IBM.

Tegelijkertijd versterkt Rebellions de samenwerking met Samsung -elektronica om gezamenlijk de volgende generatie Chip -rebel te ontwikkelen die specifiek gericht zijn op het grote taalmodel (LLM).Rebel zal het Samsung 4nm -proces gebruiken met als doel de ontwikkeling in de tweede helft van 2024 te voltooien.
Product RFQ