Sonos, een Amerikaanse draadloze luidsprekerfabrikant, kondigde verdere ontslagen aan na een ontslag van 7% in juni

Nov 16,2023

Na een ontslag van 7% in juni, verklaarde de Amerikaanse draadloze luidsprekerfabrikant Sonos onlangs dat het werknemers ontslaat, die ook de recente onrust van het bedrijf hebben verergerd.

Maxime Bouvat Merlin, Chief Product Officer, kondigde de verhuizing aan in een e -mail die op 15 november naar werknemers is gestuurd.Hij verklaarde dat getroffen werknemers e -mailmeldingen zouden ontvangen en dat het bedrijf op 16 november een gesprek zou hebben met ontslagen werknemers, maar niet de grootte of het aantal ontslagen heeft gespecificeerd.

Vanwege een algemene vertraging van de uitgaven voor consumententechnologie daalde de omzet van het bedrijf in het zojuist einde fiscale jaar met 6%.Bouvat Merlin verklaarde dat de nieuwste bezuinigingen te wijten zijn aan een "verschuiving in productstrategie" naar het betreden van de hoofdtelefoonindustrie, in plaats van de eerdere bezuinigingen in bedrijfskosten.

Hij verklaarde dat de herstructurering van de productportfolio van het bedrijf in september zal beginnen, wat resulteert in 200 werknemers die nieuwe functies, teams of leiders verkrijgen.

Het bedrijf heeft werknemers laten weten dat er binnenkort een vergadering zal worden gehouden met de resterende werknemers om te schetsen hoe het team zal veranderen.

Bouvat Merlin onthulde ook in het memo dat het Sonos -team is gewijd aan het gebied van een hoofdtelefoon.Volgens rapporten is het bedrijf al meer dan vier jaar toegewijd aan het onderzoek en de ontwikkeling van een hoofdtelefoon, maar dergelijke producten zijn nog niet aangekondigd.

Het bedrijf heeft ook een team gericht op thuisproducten, draagbare luidsprekers en spraakcontrole.

Bouvat Merlin verklaarde dat nieuwe producten codenaam Lasso, Pinewood en Premier momenteel in ontwikkeling zijn.

Het bedrijf verwacht een omzet van $ 1,6 miljard tot $ 1,7 miljard in het fiscale jaar van 2024, dat lager is dan de voorspelling van Wall Street.
Product RFQ