De bobbel op de achterkant elimineren? Apple iPhone 15 -serie wordt uitgerust met de nieuwste beeldsensor van Sony

Nov 29,2022

Volgens de Nikkei Chinese website zal het iPhone 15 Pro Series -model dat Apple volgend jaar lanceert, uitgerust met de nieuwste beeldsensor van Sony. Het is gemeld dat het apparaat een betere beeldvormingskwaliteit en een hoger dynamisch bereik kan opleveren en gezichtsdetails goed kan vastleggen, zelfs in een sterke achtergrondverlichtingomgeving.

Het is gemeld dat Sony's nieuwe generatie beeldsensor het verzadigingssignaalniveau van elke pixel heeft verdubbeld. De sensor kan meer licht vastleggen en overmatige blootstelling of onderbelichting onder bepaalde instellingen verminderen, waardoor de smartphonecamera geschikt is voor portretfotografie, zelfs onder sterke achtergrondverlichting.

Sony Semiconductor Solutions heeft een nieuwe beeldsensor ontwikkeld, die zal worden geproduceerd in zijn Nagasaki -fabriek en is begonnen met verzending naar Apple en andere smartphonefabrikanten. Het winnen van een grote bestelling van Apple kan Sony een concurrentievoordeel geven in high-definition fotografietechnologie, waardoor de belangrijkste concurrent Samsung Electronics druk uitoefent. Een directeur van een componentfabrikant zei dat "de situatie in een jaar of twee kan veranderen".

Volgens de gegevens van Omdia, een Brits analysebedrijf, was Sony vorig jaar goed voor 44% van het wereldwijde aandeel van CMOS -beeldsensoren, terwijl Samsung tweede werd met slechts 18,5%. Maar het aandeel van Sony is de afgelopen jaren afgenomen. In 2020 verloor Sony, vanwege de spanning tussen de Verenigde Staten en China, zakelijke contacten met Chinese smartphonefabrikanten.

In mei van dit jaar kondigde Sony aan dat het van plan was om 900 miljard yen (ongeveer 6,46 miljard dollar) aan kapitaaluitgaven voor beeldsensoren te leveren in de drie jaar tot het fiscale jaar 2023, waardoor het eerder geplande cijfer met 200 miljard yen toeneemt. Bij de Nagasaki -fabriek breidt de groep zijn nieuwste fabriek uit, die vorig jaar in werking is gegaan.

Het is vermeldenswaard dat wordt gemeld dat de iPhone 15 een periscoopcamera zal introduceren, dat is, door een vouwcamerasysteem te gebruiken, het voordeel is om de uitstulping van het cameramedeelte te verminderen. De nieuwe Sony-sensor beschreven door Nikkei kan een groothoekcamera zijn en Apple zal in het algemeen zijn groothoeklens instellen als de hoofdcamera van de iPhone. De introductie van Sony Image Processor in de iPhone 15 -serie laat meer ruimte tussen de lens en de sensor over door het vouwcamerasysteem te gebruiken, brengt een betere optische zoom naar de smartphone en vermindert de camera -uitstulping aan de achterkant van de telefoon.