De inkomsten van Farnell trekt het record op omdat elektronische componenten veel vraag zijn

Sep 17,2022

De elektronische componentdistributeur van Avnet, Farnell, heeft onlangs zijn resultaten van het vierde kwartaal vrijgegeven voor het fiscale jaar 22 eindigend op 2 juli, met een omzet van $ 442 miljoen in het kwartaal, een operationele winstmarge van 14,2%en een totale omzet van $ 1,8 miljard voor het volledige fiscale jaar , een stijging van $ 1,8 miljard op jaarbasis. Een toename van 20,2% was het resultaat van een significante toename van de vraag van de elektronica-, energie-, beveiligings- en transportindustrie.

Rob Rospedzihowski, president van Sales voor Farnell EMEA, zei dat het management tevreden was met de sterke prestaties, vooral gezien het feit dat het kwam te midden van voortdurende marktonzekerheid, uitdagingen voor supply chain en doorlooptijden in verband met hoge klantvraag. bereikt in het geval van een toename. Verwacht voort te bouwen op dit momentum terwijl het bedrijf blijft investeren in voorraad-, digitale marketing- en e-commerceplatforms.

Uit gegevens blijkt dat bijna 56% van de totale omzet van Farnell en 72% van de totale transactiebestellingen tijdens het kwartaal werden geplaatst via het e-commerceplatform van het bedrijf.
Product RFQ