Industrie: Chinese smartphones helpen NAND -prijzen terug te keren, de productiecapaciteit van Samsung rebounds

Mar 15,2024

Aangezien de Prijzen van NAND Flash Memory de afgelopen maanden geleidelijk zijn teruggekeerd, is Samsung Electronics begonnen de productie te verhogen.Volgens industriële rapporten in Zuid -Korea is het capaciteitsgebruik van de Xi'an -fabriek van Samsung hersteld tot ongeveer 70%, wat zal helpen de last op stroomopwaartse grondstof en leveranciers van componenten te verlichten.

Insiders uit de industrie hebben verklaard dat de belangrijkste factor die bijdraagt aan de groei van de productiecapaciteit van NAND de voorkeur is van Chinese consumenten voor binnenlandse merken, die een toename van de verkoop van smartphones heeft veroorzaakt.Momenteel is de Xi'an Factory de enige overzeese opslagbasis van Samsung, met een productiecapaciteit van 12 inch kristalmaand van 200000 stuks, goed voor 40% van de totale productie van Samsung.Het is gemeld dat de fabriek overstaat naar het 236 -laag NAND -proces.

Het is wel verstaan dat in reactie op de verslechterende marktomstandigheden Samsung het capaciteitsgebruik van zijn Xi'an -fabriek zal verminderen tot 20% -30% in de tweede helft van 2023. Aangezien de inventarisaanpassingen eindigen en de productiecapaciteit geleidelijk herstelt, is het geleidelijk terug.Verwacht dat de recente toename van Samsung in de productiecapaciteit de omzetgroei zal stimuleren, wat leidt tot een keerpunt in de langetermijnvergroting.

Insiders uit de industrie in de halfgeleiderindustrie hebben verklaard dat recente verzoeken van klanten om de voorraadniveaus te vergroten, hebben geleid tot een toename van NAND -zendingen in vergelijking met 2023. Bovendien hebben halfgeleidergerelateerde materiaalleveranciers er ook op gewezen dat bedrijven zoals Dongjin Semiconductor en Soulbrain eenVerhoging van NAND -grondstofzendingen onlangs.

Volgens Zuid-Korean News begint Samsung ook aandacht te besteden aan mobiele state drive-producten en richt hij een onafhankelijke ontwerpafdeling op voor dergelijke producten, naast de computer- en mobiele telefoonbedrijven.Onderzoeksbureau OMDIA voorspelt dat de wereldwijde markt voor Solid-State Drive (SSD) van de Global Consumer Grade zal groeien van ongeveer $ 8,3 miljard in 2023 tot $ 11,3 miljard in 2024 en $ 14,3 miljard bereiken tegen 2025.
Product RFQ